Om verspilling te voorkomen hebben wij, ten eerste, een gecontroleerd aankoopbeleid dat rechtstreeks gekoppeld is aan ons orderboek. Wij proberen zo nauwkeurig mogelijk te rekenen en het interne beheer is gebaseerd op First In First Out, waardoor het stockbeheer wordt verbeterd.
Duurzaam voedsel
Om verspilling te voorkomen hebben wij, ten eerste, een gecontroleerd aankoopbeleid dat rechtstreeks gekoppeld is aan ons orderboek. Wij proberen zo nauwkeurig mogelijk te rekenen en het interne beheer is gebaseerd op First In First Out, waardoor het stockbeheer wordt verbeterd.
Bovendien volgen onze verkopers de basisprincipes van duurzame voeding. De menu’s worden steeds samengesteld volgens het seizoen. Wij en onze producenten letten er bijvoorbeeld op dat de vis die wij gebruiken geen bedreigde soorten zijn.
Wij zorgen ervoor dat wij lokale, biologische en/of fairtrade producten gebruiken als deze beschikbaar en van de gewenste kwaliteit zijn. Bij de keuze van een product gaat kwaliteit immers boven prijs.
Onze partners zijn op de hoogte van ons streven naar lokale producten en zijn voor het merendeel gevoelig voor het duurzame ontwikkeling. Sommige van hen hebben een groot biologisch assortiment ontwikkeld. Of het nu vlees of groenten zijn.
Sinds 2009 hebben wij de vleesporties verminderd die aan onze klanten worden voorgesteld. Wij bieden evenwichtige en gezonde menu’s aan en bevatten ook vegetarische gerechten.
Wij werken zoveel mogelijk met ruwe producten die in bulk worden geleverd. Door deze aanpak kunnen we de kwantiteit van de verpakking beperken. In het algmeen worden onze werknemers er regelmatig aan herinnerd dat afval schadelijk is voor het milieu en op lange en korte termijn financiële en ecologische kosten met zich meebrengt, zowel voor onze klanten als voor onszelf.

Duurzaam voedsel
AfvalbeheeR
Ten tweede hebben wij met Net Brussel afvalsorteercontainers geplaatst : glas, papier/karton, huishoudelijk afval en PMC. Bovendien werken wij samen met een bedrijf dat gebruikte olie ophaalt en beheert.
Afvalbeheer
Samen met Net Brussel hebben we containers geplaatst voor het sorteren van afval : glas, papier/karton, huishoudelijk afval en PMC. Bovendien werken wij samen met een bedrijf dat gebruikte olie beheert en regelmatig inzamelt.
Ons afvalwater wordt gefilterd om ervoor te zorgen dat het riool niet wordt vervuild met ongeschikte elementen. Al het personeel dat in de inrichting werkt is zich bewust van het belang van afvalscheiding en wordt regelmatig aan deze goede praktijk herinnerd.
Al onze kantoren zijn uitgerust met papiersorteersystemen en gerecycleerd papier en ons administratieteam zet zich sterk in voor een duurzaam beheer van kantoorbenodigdheden in het algemeen.
Duurzaam beheer van uw evenementen
Ten derde organiseren wij bij evenementen aan de buitenkant van het grondgebied van Brussel of verder weg een carpoolsysteem voor de medewerkers die de dienst verlenen. Dit systeem heeft het voordeel dat het de kosten vermindert en vooral onze koolstofvoetafdruk verkleint.
Duurzaam evenementenbeheer
Ten derde organiseren wij bij evenementen aan de buitenkant van het grondgebied van Brussel of verder weg een carpoolsysteem voor de medewerkers die de dienst verlenen. Dit systeem heeft het voordeel dat het de kosten vermindert en vooral onze koolstofvoetafdruk verkleint.
Bij evenementen gebruiken wij geen individuele porties voor producten als suiker, koekjes, melk voor de koffie. Er worden zoveel mogelijk glazen waterflessen gebruikt.
Wij zorgen voor een uitbreiding van de recyclage van verpakkingen (plastic flessen) op het evenemententerrein.
Alleen in uitzonderlijke gevallen gebruiken wij wegwerpmaterialen. Dit gebeurt meestal op uitdrukkelijk verzoek van de cliënt of wegens bijzondere omstandigheden. In dergelijke gevallen zorgen wij ervoor dat gerecycleerde/recycleerbare of biologisch afbreekbare materialen worden gebruikt.
Sociaal engagement
Ten vierde zorgen wij voor gelijkheid ten aanzien van onze werknemers. Wij hebben aandacht voor hun welbevinden binnen onze structuur. Wij bieden jonge werknemers regelmatig de mogelijkheid om voor ons te werken door hun advies en opleiding te geven, zodat zij beter voorbereid zijn op de verschillende taken die hun zullen worden toevertrouwd.
Sociale betrokkenheid
De maatschappelijke betrokkenheid van Les Frères Debekker is in de eerste plaats de reïntegratie van mensen die ver van het arbeidsproces afstaan, omdat wij ervan overtuigd zijn dat iedereen kan slagen.
Wij zorgen ook voor de opleiding van onze werknemers en toekomstige werknemers. Daarom geven wij onze koks de kans om nieuwe technieken aan te leren, zodat zij voorop kunnen blijven lopen en onze klanten een kwaliteitsservice kunnen bieden.
Wij verwelkomen regelmatig leerlingen die er soms voor kiezen om na hun stage hun carrière bij Les Frères Debekker voort te zetten.
Ecologisch-dynamisch bedrijf
Ten slotte hebben wij het label Ecodynamische Onderneming gekregen, dat ondernemingen, verenigingen en instellingen in Brussel beloont en aanmoedigt die zich inzetten om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen.
Ecologisch-dynamisch bedrijf
Ten slotte hebben wij het label Ecodynamische Onderneming gekregen, dat ondernemingen, verenigingen en instellingen in Brussel beloont en aanmoedigt die zich inzetten om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen.
Het label erkent initiatieven op het gebied van milieubeheer, met name op het gebied van afvalbeheer en -preventie, rationeel energiegebruik en beheer van de mobiliteit van werknemers.